De moeilijkheidsgraad van het dak:
Hoe moeilijker een dak, des te minder vierkante meters er per uur gemaakt kunnen worden, dus hoe hoger de prijs per vierkante meter.
Bijvoorbeeld:
Een hoog dak waarbij dus veel steigerwerk, veel riet transportwerk het dak op. Veel dakkapellen dakramen en dakdoorvoeren, dus veel "moeilijke" hoeken en onderbroken vlakken. Een gebroken kap zal altijd duurder zijn dan een recht toe recht aan zadeldak (met beide hetzelfde aantal vierkantemeters rietgedekt dakoppervlak).

Ons kwaliteitsbewustzijn:
Het "maken" van een dak vraagt voornamelijk tijd. Het willen maken van een echt goed dak en het willen leggen van veel vierkante meters zijn tegengestelde wensen. In de praktijk is goed waar te nemen dat wij uitsluitend een echt goed dak maken, tegen een hiervoor concurrerende prijs.

De geografische ligging van het object:
Bijkomende kosten zoals stortkosten afval, transport riet naar de bouwplaats en vergunningen.


De prijs van een rieten dak

De prijs van een rieten dak is afhankelijk van veel factoren.
De belangrijkste zijn:

  • De moeilijkheidsgraad van het dak
  • Ons kwaliteitsbewustzijn
  • De geografische ligging van het object  en eventueel bijkomende kosten als afvoeren afval,steigerwerk, lood-en timmerwerk, etc.

Het BTW tarief voor rietdekwerk is 21%, zowel voor compleet nieuw werk, als voor het herdekken van bestaande panden, als ook voor reparaties en onderhoud. Een uitzondering hierop is de 6% regeling voor op isolatie gerichte werkzaamheden.